logotip cassadigital.cat
| h

Índex > Oncolliga Cassà > Festa Major 2015

Festa Major 2015


DIMECRES, 05 AGOST 2015 14:48h

Festa Major 2015

 

Enguany els amics de l'Entitat Gastronòmica han escollit la Delegació de Cassà de la Fundació Oncolliga Girona per iniciar la col·laboració amb una entitat solidaria aprofitant l'èxit del Vermut Popular del dimarts de la Festa Major, volem donar les gracies a tota la gent que heu col·laborat i molt especialment a l'Entitat Gastronòmica, Els Trefins i a Devissy.

S'han recollit  391,90 que serviran per  poder continuar oferint els nostres serveis de forma gratuïta a les persones afectades de càncer i als seus familiars, deixant de banda el que representen aquest ajuts econòmics voldríem destacar la importància  que entitats com la nostra estiguin presents en actes festius com aquest, apropant al dia a dia de tots les inquietuds de molta gent, sense perdre l'ambient festiu que la ocasió es mereix.

No perdem el fil !!!

S'acosta la 3ª diada solidaria, enguany coincideix amb les eleccions del dia 27 de setembre, els altres anys vàrem intentar, amb l'ànim de consolidar la diada, fixar-la el diumenge vinent de la Fira de Sant Tecla i el que primer podria semblar un inconvenient ens hem proposat aprofitar per fer una diada més gran i més lluïda celebrant-la igualment el dia escollit, esperem la vostra col·laboració com ja ens teniu acostumats.  

Amb la col·laboració de totes les entitats estem intentat programar actes per tot el poble i per tots els gustos, si ens voleu ajudar no us hi penseu i veniu tant a participar com a organitzar, gràcies a tots.

 

Educant per a una vida lliure de fum

 

El tabac és, juntament amb l'alcohol, la droga més consumida pels joves del nostre país. Una dada alarmant és que l'edat d'inici al consum de tabac cada cop és més primerenca. Alguns estudis assenyalen l'entrada als instituts, com un dels factors de risc per iniciar el contacte amb drogues. És per aquesta raó que des de fa més de 15 anys la Fundació Oncolliga Girona porta a terme el programa educatiu “No et fumis la salut”, dirigit als nois i noies de 1r d’ESO.

 

El programa es va posar en marxa l'any 1999 i des d'aleshores s'ha anat introduint en bona part dels centres d'educació secundària de la demarcació de Girona. En aquest curs 2014-2015, el programa ha estat seguit per 3.275 alumnes de 44 centres de les comarques gironines a través d'un centenar de xerrades. "No és l'únic recurs d'aquest tipus amb què compten els professionals de l'educació per tractar aquest tema, però la veritat és que el programa de l'Oncolliga té una forta acceptació i que mig centenar de centres s'hi inscriuen anualment", explica la pedagoga Eulàlia Romera, directora del programa.

 

El programa consta d'una sessió informativa a l'aula sobre els riscos del tabac, reforçada amb el testimoni colpidor d'un ex fumador que d'una manera senzilla i personal mostra les conseqüències reals que aquest hàbit pot tenir per a la salut. "Els adolescents se senten fortament motivats a experimentar alguns hàbits reservats als adults, i és una etapa en la qual el grup d'amistats determina i influeix en els patrons de conducta", explica Romera, que afegeix que amb el programa “No et fumis la salut” el que és pretén és precisament "donar-los eines perquè se sentin capaços de rebutjar el tabac, i així descobrir la seva autonomia i autoestima, que siguin conscients de la seva responsabilitat en la presa de decisions i que sàpiguen relacionar-se amb els altres sense deixar-se influir per la pressió del grup o la publicitat".

 

Sota el lema "Fem la nostra campanya" es convida també als joves que han assistit a les xerrades a que elaborin una campanya contra el consum de tabac, així com a redactar cartes, poemes  o contes dirigits a persones fumadores suggerint-los que abandonin l'hàbit de fumar.

 

Com a cloenda del programa, cada any se celebra una trobada d’alumnes a l’Auditori de Girona coincidint amb la commemoració del Dia Mundial sense Tabac (31 de maig). Aquest any la trobada, de caràcter festiu, es va celebrar el dia 28 de maig, amb la participació de més de 500 alumnes provinents dels centres Vilagran, Col·legi Pompeu Fabra i INS Salvador Espriu de Salt;  Maristes, Vedruna i Bell-lloc del Pla de Girona, i el Col·legi Sant Jordi de Palafrugell, a més dels artistes convidats de Fama Girona (dels Instituts Santa Eugènia, Carles Rahola i Vicens Vives de Girona) i del grup Anhels (del Institut Santiago Sobrequés de Girona).

 

Tots els que vulgueu col·laborar, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres:

 

                                                                delegaciocassa@oncolligagirona.cat

 

 

                                                                Alfons Martin Font

 

Normal 0 false 21 false false false CA X-NONE X-NONE


Comentaris


No hi ha cap comentari a aquesta entradaComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web cassadigital.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa


La direcció del web cassadigital.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa


© cassadigital.cat, | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | contacta'ns