logotip cassadigital.cat
| h

Índex > Oncolliga Cassà > Guapes i valentes

Guapes i valentes


DIVENDRES, 10 ABRIL 2015 20:22h

 Guapes i valentes

Tots tenim el dret d’agradar-nos. Fins i tot quan estem malalts de càncer i, per culpa de la quimioteràpia, perdem el cabell. És un tràngol difícil per a tothom, però especialment per a les dones, per a les quals el cabell significa feminitat, bellesa, identitat. “M’hi mirat al mirall i m’he dit: és que no sóc jo”. “M’ha impactat més veure’m sense cabell que veure’m sense pit”. Són algunes frases que acostumem a sentir de dones que han de fer front a la pèrdua del cabell a causa dels tractaments oncològics. Amb la voluntat d’ajudar aquestes dones i de fer que se sentin acompanyades en aquests moments de canvis físics i psicològics, des de la Fundació Oncolliga Girona hem creat el programa “Guapes i Valentes”. No partim de zero. Recollim el testimoni de Roser Estanyol, creadora i impulsora del banc de cotilles per a dones que pateixen càncer de mama, que s’ha desenvolupat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Gironès.

La Roser, que va superar un càncer de mama, tenia clar que calia anar més enllà i oferir a les dones afectades de càncer altres productes, com ara perruques o mocadors, que les poden ajudar a recuperar l’autoestima i afrontar el procés amb més ànims i fortalesa. Són productes que pel seu cost, no estan a l’abast de tothom. Una perruca sintètica pot costar entre  250 o 300 euros com a mínim. I no parlem ja de les de cabell natural, el preu de les quals s’enfila fins al miler d’euros. Per això, davant la necessitat d’obrir-ho a totes les persones que ho necessiten i a altres territoris, Estanyol es va posar en contacte amb l’Oncolliga, que ha recollit de bon grat el testimoni i ha convertit el projecte inicial en un ampli programa que sota el lema  “Guapes i Valentes” pretén crear un xarxa de bancs de perruques solidàries arreu del territori gironí. El programa acaba d’arrencar, com prova pilot, a la seu de l’entitat a Girona, on les usuàries hi trobaran des de perruques noves, amb preus a partir de 80 euros, fins a perruques reutilitzades en préstec, amb un dipòsit a partir de 40 euros. A més, per tal de garantir la continuïtat del programa, els usuaris que retornin la perruca en bon estat se’ls abonarà el 20% de l’import.

El programa preveu també acolliment i atenció personalitzada per a totes les dones que s’acostin a la nostra seu, on hem habilitat un espai exclusiu i acollidor per atendre-les. En la primera visita, estaran acompanyades per la psicooncòloga de l’entitat i responsable del servei, Núria Agudo, i per una assessora estètica. És aconsellable fer aquesta primera visita abans de començar a perdre el cabell, per tal de poder naturalitzar l’espai, tocar les perruques i fins i tot  reservar les que més els agradin. En una segona visita, un cop el cabell hagi caigut, serà el moment d’anar a emprovar-se les perruques que prèviament havien reservat, decidir quina els agrada més, i rebre els consells de la nostra assessora estètica per sortir al carrer ben guapes i ben valentes.

Esperem que aquest nou programa pugui ajudar a disminuir l'impacta emocional que per a moltes pacients significa el deteriorament de la seva imatge, tot millorant la seva autoestima i la qualitat de vida. El projecte iniciat per Roser Estanyol ha pres envergadura i esperem que tingui una llarga vida, no solament a Girona, sinó a la resta de les comarques gironines.


I des de Oncolliga Cassà, aprofitem per fer recordatori de la nostra Diada solidària , que serà com cada any,l'últim diumenge de setembre, dia  27.

Enguany coincidim amb la diada d'eleccions.

Estem molt il·lusionats amb aquesta tasca tant engrescadora i el més important és que ens sentim i encoratjats i recolzats per tot el poble i pobles veïns .

Tenim un ampli ventall de voluntaris, col·laboradors,empreses, comerços, entitats i particulars disposats a ajudar ( que aquesta és la paraula clau ) . Tots i cada un , dintre de les possibilitats i a la nostra manera , aconseguirem que la  Diada sigui un èxit .

El resultat que esperem , és poder ajudar als malats de càncer i les seves famílies .

 

Moltes gràcies a tots per endavant .  Gràcies sobretot per ésser seguidors fidels de la revista . Al carrer hem pogut comprovar que sou els que feu possible .......

 

Que no perdem el fil  !!!

 

Tots els que vulgueu col·laborar, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres:

 

                                                                delegaciocassa@oncolligagirona.cat

 

 

                                                                Alfons Martin Font


Comentaris


No hi ha cap comentari a aquesta entradaComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web cassadigital.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa


La direcció del web cassadigital.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa


© cassadigital.cat, | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | contacta'ns