logotip cassadigital.cat
| h

Índex > Oncolliga Cassà > Oncolliga Cassà "NO PERDEM EL FIL" LA CONFIANÇA DE LA FEINA BEN FETA

Oncolliga Cassà "NO PERDEM EL FIL" LA CONFIANÇA DE LA FEINA BEN FETA


DIJOUS, 12 FEBRER 2015 18:31h

Oncolliga Cassà "NO PERDEM EL FIL"

  Les activitats de la Oncolliga no paren,  el diumenge 1 de gener es va fer la primera cursa provincial pel Càncer, en aquesta ocasió la delegació de Cassà no hi vàrem ser a temps, però l'any que ve intentarem ser com a mínim 8 poblacions i que Cassà continuï sent un poble ONCOLLIGAT.

  1912 participants van ser els que van sortir a córrer i a caminar aquest diumenge en contra del càncer des de 7 poblacions diferents: 450 participants a Olot, 305 participants a Salt, 227 participants a Tossa de Mar, 455 participants a Palafrugell, 70 participants a la Jonquera, 120 participants a Planoles i 285 participants a Porqueres.
Aquesta iniciativa va sorgir amb la intenció de fer una activitat saludable conjunta a tot el territori de la província de Girona. El RUN4CÀNCER hi havia dos modalitats; una de 10 km i una altre de 5 km, els itineraris es podien fer tant corrents com caminant, per tant és va convertir en una activitat esportiva i alhora familiar. Totes les curses va tenir el mateix format i a totes el tret de sortida va ser a les 10:00 hores. Ens consta la participació en diferents curses de persones del nostre poble, gràcies a tots els participants.

  Els dies 6 i 7 de febrer s'ha desenvolupat la campanya que organitza la FECEC i la cadena de supermercats Condis en motiu del Dia Mundial contra el Càncer en els establiments de la cadena de la província de Girona i de la resta de Catalunya, i ha tingut com a objectiu solidaritzar-se amb les persones que pateixen la malaltia, difondre la tasca de suport i ajuda de les entitats que estem federades a la FECEC i aconseguir diners per desenvolupar els projectes d'atenció als malalts de càncer i les seves famílies.
Els voluntaris varen estar presents als supermercats de Condis oferint als consumidors una bossa de pebrots.

La delegació de Cassà, al no tenir supermercat la cadena en el nostre poble, ens vàrem inscriure en la campanya en el poble de Caldes de Malavella col·laborant amb la campanya posant-li pebrots.

  El proper 11 de març organitzem una xerrada a càrrec de la infermera i psiconeuroimmunòloga Olga Esparch, aquesta serà la tercera xerrada que ens farà l'Olga al nostre poble al igual que les dues anteriors promet ser molt interessant. En les dues anteriors es va parlar més sobre temes d'alimentació i estil de vida però els mateixos assistents vàrem reclamar els temes de l'estat d’ànim , l‘estrés.... etc, que per aquesta xerrada hem definit com Estrès, emocions i càncer   

 Com ja és habitual en acabar hi haurà un petit refrigeri per a tothom, amb productes naturals: sucs de fruites, infusions, fruits secs ...

 Per la rellevància del tema us recomanem la vostre assistència a la xerrada el dia 11 de març al Auditori del Centre Cultural Sala Galà.

 

LA CONFIANÇA DE LA FEINA BEN FETA

El dia a dia de l’Oncolliga Girona.

     Fa més de 19 anys que treballem per a millorar el dia a dia dels malalts oncològics i dels seus familiars a les comarques gironines apostant per la seva qualitat de vida i oferint serveis gratuïts. En nostre objectiu és recolzar el malalt en tot el procés. Per aquest motiu l’Oncolliga Girona dia a dia està al costat del malalt donant tots aquells serveis que ajudin a millorar les seves condicions de vida. Durant el 2014 hem allotjat a 48 famílies a les nostres llar-Residència, servei que, cobreix la necessitat d’allotjament dels familiars de qui pateixen la malaltia i que resten ingressats a un centre sanitari de Girona.

164 usuàries han pogut disposar del servei de drenatge limfàtic amb un total de 1980 sessions.

Aquesta tècnica dirigida a dones operades de càncer de mama, que, pateixen un limfedema a conseqüència del càncer que ja han superat és executada per fisioterapeutes, que se serveixen de la tecnologia de flowave, una eina especialitzada en el tractament d’aquesta patologia.

En servei de fisioterapeuta a domicili hi ha hagut 144 usuaris i un total de 1444 serveis. Aquest servei va dirigit a la persona que, sota demanda del personal sanitari, necessita exercicis de rehabilitació.

            El Servei de neteja de la llar que dona suport i facilita la vida diària, al domicili, del malalt oncològic es gestiona a través d’empreses de neteja pagades per l’Oncolliga. El 2014, s’han realitzat 216 hores de neteja.

I a nivell de servei psicològic per a malalts en procés pal·liatiu; que te com objectiu la assistència psicològica per assessorar l’afrontament de la malaltia, proporcionar suport, realitzar atenció psicosocial al domicili, orientar a les famílies i realitzar un seguiment en l’elaboració del dol (tant a adults com a infants i adolescents). Durant el  2014 s’han atès 433 casos i 1502 visites.

A més a mes l’Oncolliga Girona sempre avança i impulsa nous projectes per fer front a les necessitats del malalt ,o anant més enllà, del supervivent a la malaltia; com programes de reinserció laboral; Mimosa, programes de prevenció i educatius, i programes de millora d’aspectes tècnics dels hospitals com l’Oncotrail, on ha millorat les sales de quimioteràpia de tots els hospitals de la comarca de Girona.

Criem amb la filosofia de superació i per això dia a dia intentem avançar per donar mes serveis i millorar els que ja tenim. El que dona sentit a la nostra feina és fer-la ben feta.

             Tots els que vulgueu col·laborar, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres:

            delegaciocassa@oncolligagirona.cat

 

 

       Alfons Martin Font


Comentaris


No hi ha cap comentari a aquesta entradaComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web cassadigital.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa


La direcció del web cassadigital.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa


© cassadigital.cat, | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | contacta'ns